Україні терміново потрібний закон про акціонерні товариства

Четвер, 17 липня 2008, 15:17

Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки й оборони Степан Гавриш вважає, що в Україні необхідно терміново прийняти закон про акціонерні товариства.

"Закон про акціонерні товариства повинен бути негайно прийнятий. Незважаючи на те, що ці питання вирішуються Цивільним кодексом та низкою інших законів, він потрібний, щоб припинити сьогодні ту еволюцію організацій суб'єктів господарської діяльності, які вже не витримали іспиту", - заявив він у ході веб-конференції на сайті інформаційного агентства "Лігабізнесінформ" у четвер.

На думку Гавриша, новий закон гармонізує практику організації акціонерних товариств "з погляду захисту акціонерів, насамперед, миноритарних", забезпечить прозорість і публічність економічної й податкової сфер, а також "припинить рейдерство й зловживання, що відбуваються в цій сфері".

В той же час він висловив сумніви, що таким законом можна буде призупинити діяльність закритих акціонерних товариств, незважаючи на їхню низьку ефективність.

Реклама:

"Українська економіка знаходиться в тривалому перехідному становищі,.... й існування закритих акціонерних товариств поки є логічним", - заявив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!