"Київстару" відмовили у видачі ліцензії на зв'язок третього покоління

Середа, 16 липня 2008, 15:37

Задоволено апеляцію Національної комісії регулювання зв'язку (НКРЗ) рішення Окружного адміністративного суду про видачу ЗАТ "Київстар GSM" (Київ) ліцензії на використання радіочастотного ресурсу (РЧР) у діапазоні 2,1 Ггц під мобільний зв'язок третього покоління (3G) поза конкурсом.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, Окружний адміністративний суд Києва у грудні 2007 року задовольнив позов компанії "Київстар", зобов'язавши НКРЗ видати операторові ліцензію на зв'язок 3G.

Оператор обвинувачував НКРЗ у тому, що комісія не надала у встановлений законом термін відповідь на заяву оператора про видачу ліцензії на мобільний зв'язок третього покоління в стандарті UMTS.

Реклама:

Видача ліцензій на користування РЧР у діапазоні 2,1 Ггц здійснюється тільки на умовах конкурсу.

ЗАТ "Київстар GSM", найбільший за кількістю абонентів оператор мобільного зв'язку в Україні, є спільним підприємством російської "Альфа-груп" (43,49%) і норвезької Telenor (56,51%), які останні декілька років перебувають у стані конфлікту.

На цей час єдиним власником ліцензії на користування РЧР у діапазоні 2,1 Ггц є ВАТ "Укртелеком", яке отримало її 2005 року поза конкурсом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: