"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна й Польща побудують трасу "Львів-Краків"

Середа, 16 липня 2008, 14:44

Україна й Польща домовилися про спільне будівництво автодороги "Львів-Краків" для проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Про це заявила Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів, повідомляє агентство "Українські новини".

Така домовленість була досягнута під час візиту Тимошенко в Польщу.

"Вже визначено, що декілька інфраструктурних об'єктів буде реалізовано спільно... серед них автодорога "Львів-Краків", - сказала вона.

Реклама:

Прем'єр-міністр додала, що спільно країни також будуть будувати нові митні пункти пропуску для спрощення перетину кордонів.

В цілому Тимошенко позитивно оцінила візит до Польщі й відзначила, що сторони повністю порозумілися щодо координації роботи до підготовки проведення чемпіонату Європи 2012 року.

Наступне засідання спільного комітету з підготовки чемпіонату заплановано на 15 вересня. Нагадаємо, 14 липня Україна й Польща домовилися обмінятися планами дій щодо організації ЧЄ-2012 з футболу і зробили спільний звіт перед УЄФА.

В лютому Київська міська державна адміністрація, мерія Львова й мерія Кракова (Польща) домовилися про співробітництво при підготовці до чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Україна й Польща виграли організований УЄФА тендер на проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Відповідно до тендерної заявки, проведення відкриття Євро-2012 заплановане у Варшаві, а фінального матчу - в Києві.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: