"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Варшавська фондова біржа придбала майже 25% фондової біржі "Іннекс"

Середа, 16 липня 2008, 12:27

Варшавська фондова біржа (WSE) придбала майже 25% ЗАТ "Фондова біржа "Іннекс" (Київ).

Про це заявив президент WSE Людвік Соболєвскі, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"Ми тільки що успішно завершили угоду, в результаті якої WSE стала акціонером української біржі "Іннекс". Зараз ми володіємо 25% акцій", - сказав він на прес-конференції у Варшаві в середу.

Голова ради біржі "Иннекс" Михайло Назарчук підтвердив агентству "Інтерфакс-Україна" інформацію про завершення угоди. Він уточнив, що точний пакет акцій склав 24,98% статутного капіталу.

Реклама:

На початку червня WSE заявила про плани стати акціонером однієї з українських фондових бірж. Незважаючи на заявлені останнім часом чотирма українськими біржами проекти запуску нових торговельних систем, Варшавська біржа вважає перспективною участь у капіталі однієї з бірж України.

Фондова біржа "Іннекс" була створена 1995 року в Донецьку й мала назву "Донецька фондова біржа".

Минулого року російська фондова біржа РТС заявила про домовленість із ключовим власником біржі "Іннекс" - корпорацією "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД) про покупку контрольного пакету біржі в ході додаткового випуску акцій.

Однак у результаті допеміссію викупили існуючі акціонери біржі "Іннекс", запропонувавши російській біржі купити акції за більш високу ціну. РТС відмовилася від співробітництва й створила нову біржу з провідними українськими брокерами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!