Київських виробників хліба звинувачено у непрофесіоналізмі

Вівторок, 15 липня 2008, 15:30

Міністр аграрної політики Юрій Мельник заявляє про необґрунтованість повідомлень щодо нестачі борошна в Києві.

Про це він сказав сьогодні на прес-конференції, повідомляє агентство "УНІАН".

За його даними, сьогодні на ринку дві структури - Аграрний фонд і Держкомрезерв - займаються інтервенцією зерна в регіони, і кожен регіон може звернутися в ці структури та одержати необхідну кількість борошна для втримання цін на хліб у потрібному діапазоні.

В той же час Міністр відзначив, що Київ також може звертатися до цих структур. Однак дотепер цього не відбулося.

Реклама:

Мельник повідомив, що він з цим питанням звертався до керівництва Київської міськдержадміністрації. "Тому говорити про підвищення ціни, а з іншого боку - не скористатися пропозицією державного агента - це, напевно, неправильно й не зовсім економічно. Маючи з постачання нуль з Аграрного фонду для пекарів, говорити про те, що сьогодні є нестача борошна, на мою думку, є непрофесійним і необґрунтованим", - заявив Міністр.

Як повідомлялося, 14 липня голова правління ВАТ "Хліб Києва" Ігор Мазурика заявив, що з 15 липня столичні хлібозаводи, що входять до складу ВАТ "Хліб Києва", змушені припинити відвантаження хліба підприємствам і приватним підприємцям, які займаються реалізацією хліба поза столицею. У зв'язку з тим, що запасів борошна на підприємствах, що входять до складу ВАТ "Хліб Києва" залишається на тиждень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!