Мінвуглепром заперечує продаж вуглевидобувних підприємств без конкурсу

Понеділок, 14 липня 2008, 17:30

Міністр вугільної промисловості України Віктор Полтавець спростував раніше оприлюднену в ЗМІ інформацію про продаж вуглевидобувних підприємств без проведення відкритого конкурсу.

"Міністерством були отримані пропозиції з продажу шахт (...). Але чому ми повинні віддавати комусь ці підприємства на неконкурсній основі? Тим більше, що в нас є безліч покупців", - сказав Міністр на прес-конференції в Києві в понеділок.

Полтавець також не виключив участі в приватизації іноземних компаній. "Хто більше заплатить і запропонує найкращі умови, той і буде оголошений переможцем", - підкреслив Міністр.

За його словами, Міністерство буде наполягати, щоб в умовах приватизації вуглевидобувних підприємств були прописані чіткі вимоги для інвесторів, які передбачають максимальне використання вугільних запасів, підвищення заробітної плати, поліпшення засобів безпеки.

Реклама:

Як повідомляє агенство "Інтерфакс Україна", при цьому Міністр покритикував Фонд державного майна (ФДМ) за незадовільну роботу з приватизації вугільних підприємств.

"Роботу з приватизації проводимо погано у зв'язку з тим, що абсолютно ніякої активізації від Фонду держмайна немає. Всі матеріали там лежать ще з лютого, але рухів поки ніяких", - відзначив голова Мінвуглепрому.

"Якщо ми найближчим часом не почнемо цю роботу, то це буде дуже погано", - додав він.

Як повідомлялося, уряд України сформував 22 лота, які складаються з 120 шахт з високою, середньою та низькою рентабельністю з вуглевидобувних підприємств у Луганській, Донецькій, Волинській і Львівській областях і направило всю необхідну документацію до Фонду держмайна.

Видання "Комерсант Україна" в понеділок повідомило, що Мінвуглепром ініціює передачу найбільших державних вуглевидобувних підприємств конкретним приватним інвесторам без проведення відкритих конкурсів, у яких могли б взяти участь всі компанії, зацікавлені в покупці цих об'єктів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: