"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Семенюк вирішила забрати "Криворіжсталь" в індусів

Понеділок, 14 липня 2008, 16:37

Фонд держмайна вважає за необхідне розірвати договір купівлі-продажу гірничо-металургійного комбінату "Криворіжсталь" з компанією Mittal Steel Germany Gmb через невиконання умов договору.

Про це йдеться в листі Фонду до Кабінету Міністрів, у якому інформується про невиконання Mittal Steel умов договору купівлі-продажу, повідомляє "Українська правда".

ФДМ підкреслює, що Mittal Steel не виконав пунктів договору про забезпечення реконструкції коксових батарей N3, 4 з впровадженням комплексу природоохоронних дій, про забезпечення реконструкції цеху сіркоочистки коксохімічного виробництва з метою досягнення рівня очищення газу до рівня вмісту сірководню 0,5 р./м куб.

Також ФДМ заявляє про невиконання Mittal Steel умови договору про забезпечення витрат на поліпшення соціально-побутових умов для працівників на рівні не менше 0,5% від суми реалізованої продукції, недотримання вимоги договору про виконання колективного договору в повному обсязі.

Реклама:

У зв'язку з цим ФДМ поінформував уряд про необхідність виділення коштів розміром 72,725 млн. грн. на оплату арбітражного збору при подачі позову про розрив договору від 28 жовтня 2005 року.

Відповідно до умов договору купівлі-продажу "Криворіжсталі", суперечки між сторонами вирішуються в Міжнародному комерційному арбітражному суді при Торговельно-промисловій палаті.

Раніше ФДМ неодноразово заявляв про невиконання Mittal Steel зобов'язань, зокрема в соціальній і екологічній сферах, за договором купівлі-продажу "Криворіжсталі".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!