"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ставка по кредитах на житло продовжує зростати

Понеділок, 14 липня 2008, 13:09

Середня процентна ставка по кредитах на житло на вторинному ринку терміном на 20 років у липні виросла.

Ріст відзначений у гривні - на 2,68 процентних пункти - до 20,24% річних, у доларах - на 0,76 п.п., до 14,44%, у євро - на 0,68 п.п., до 13,37% річних у порівнянні з даними за травень.

Про це повідомляє агентство"Інтерфакс Україна" з посиланням на прес-реліз компанії "Простобанк Консалтинг" (Київ).

На думку експертів компанії, наведеному в прес-релізі, кредити на житло будуть дорожчати й надалі. Крім того, очікується ще більша жорсткість вимог й обмеження термінів кредитування.

Реклама:

"До кінця літа ставки залишаться на тому ж рівні. Але, вже починаючи з осені, можуть підніматися ще вище. Все залежить від рівня загальної банківської ліквідності в період "активного" кредитування. В той же час, щоб задовольнити існуючий попит, обмеження іпотеки буде відбуватися й шляхом жорсткості вимог до позичальника й обмежень термінів кредитування", - наводяться в прес-релізі слова начальника департаменту розробки продуктів роздрібного бізнесу VAB Банку (Київ) Антона Шаперенкова.

Разом з тим в останні два місяці відбувалося невелике зниження вартості окремих пропозицій. Зокрема, за останні два тижні іпотечні кредити на вторинному ринку в гривні терміном на 30 років подешевіли на 0,61%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: