"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна буде використовувати важелі СОТ в ході переговорів про ціну на газ

Четвер, 10 липня 2008, 14:52

Україна буде використовувати важелі Світової організації торгівлі (СОТ) й умови транзиту енергоносіїв своєю територією для отримання оптимальної ціни на газ у 2009 році.

Про це заявив Міністр економіки України Богдан Данилишин, повідомляє "Інтерфакс Україна".

"Україна зараз прагне активно використовувати свої можливості члена СОТ. Ми вступили в переговірний процес з окремими країнами на предмет їхнього вступу до СОТ й, використовуючи наш потенціал, всі наші можливості, я думаю, що вдасться сформувати ту ціну, яка буде відповідати інтересам розвитку економіки нашої країни", - сказав Міністр на прес-конференції в Києві в четвер (10 липня).

При цьому він також висловив впевненість у поступовості трансформації ціни на газ для України російською стороною.

Реклама:

"Ми бачимо можливості, які ми можемо мати виходячи з внутрішніх прерогатив, виходячи, в першу чергу, з тих особливостей, які складаються, завдяки нашому транзитному потенціалу. Тому при формуванні ціни на газ на 2009 рік і подальші роки Україна буде відстоювати, в першу чергу, свої національні інтереси", - додав Міністр.

При цьому він підкреслив, що поки рано говорити про закупівельну ціну на газ для України на рівні 500 дол. за 1 тис. куб. м.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: