"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ухилятися від сплати податків буде неможливо

Вівторок, 1 липня 2008, 14:41

Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді денонсувати угоду між урядом колишнього СРСР і урядом Кіпру про запобігання подвійного оподатковування доходів і майна.

Про це сказано в законопроекті №72, зареєстрованому в парламенті 21 червня, повідомляють "Українські новини" .

"Угода між урядом Союзу Радянських Соціалістичних республік і урядом Республіки Кіпр про запобігання подвійного оподатковування доходів і майна, підписана 29 жовтня 1982 року в м. Москва, у частині, яка стосується відносин між урядом України й урядом Республіки Кіпр, денонсувати", - сказано в законопроекті.

Цей законопроект розроблений Міністерством фінансів з метою ліквідації надання необґрунтованих податкових пільг, які передбачені угодою між урядами колишнього СРСР і Кіпру.

Реклама:

Відповідно до чинної угоди, від оподатковування звільняються будь-які доходи, які виникають на території, у тому числі України або Кіпру, й перераховуються з однієї країни в іншу.

За оцінками Мінфіну, угода використовується багатьма підприємствами для створення різних схем мінімізації податкових зобов'язань.

Після денонсації угоди, як зазначає Мінфін, доходи, які сплачуються резидентами Кіпру з території України, будуть обкладатися податком за ставкою не нижче за 15%, що зробить невигідним використання Кіпру для ухилення від сплати податків і для виведення капіталів у цю країну.

Як повідомлялось, на початку червня Рада звернулася до Кабміну з проханням у найкоротший термін внести на розгляд парламенту проект угоди між Україною й Кіпром про усунення подвійного оподатковування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: