"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Доля "РосУкрЕнерго" залежить від Росії

Вівторок, 1 липня 2008, 13:45

Радник Прем'єр-міністра Юлії Тимошенко з енергетичних питань Олександр Гудима каже, що подальша доля посередницької компанії "РосУкрЕнерго" залежить від Росії.

Про це повідомляє "Українська правда" .

Відповідаючи на запитання, чи на переговорах між прем'єром України Юлією Тимошенко та прем'єром Росії Володимиром Путіним у суботу йшлося про "РосУкрЕнерго" і "чи буде нарешті усунута ця компанія з газової формули України", він сказав:

"Скільки би заклинань Юлія Тимошенко не робила в присутності Путіна один на один чи публічно, це є все справа Російської Федерації".

Реклама:

"Врешті, ми звільнились від посередників на своїх теренах, і це вже абсолютно справа Російської Федерації, чи вони будуть мати "РосУкрЕнерго", чи вони будуть мати якусь іншу компанію", - наголосив Гудима.

За словами радника Тимошенко, "це є європейські вимоги, це, врешті, світова спільнота хотіла б, щоб Росія позбулася й тих тіньових посередників, які фігурують у різних звітах Інтерполу, ФБР, і в тому числі Семен Могилевич, який сьогодні є під вартою в Росії".

"Але Україна не може тиснути аж так на Росію, з ким вона, Росія, повинна працювати... Україні, я вважаю, достатньо того, що вона позбулася "УкрГаз-Енерго" і "РосУкрЕнерго" на своїх теренах", - зазначив Гудима.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!