Номінальну зарплату обіцяють суттєво збільшити

Понеділок, 9 червня 2008, 16:18

В 2008 році розмір номінальної зарплати зросте до 90,4%, а в наступному році - до 100% прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Про це  заявила міністр праці та соціальної політики Людмила Денисова, доповідаючи на парламентських слуханнях про хід виконання Україною Європейської соціальної хартії (переглянутої).

За словами Денисової, країна, що ратифікувала Європейську соціальну хартію, повинна забезпечити гідний рівень зайнятості та зарплат, тому тепер український уряд звертає особливу увагу на підвищення рівня оплати праці.

Також міністр відзначила, що номінальна заробітна плата у квітні 2008 року, у порівнянні із квітнем 2007 року, виросла майже на 42%, що в 2,7 рази більше від прожиткового мінімуму для працездатної особи.

Реклама:

При цьому Денисова додала, що за січень-квітень 2008 року, у порівнянні з відповідним періодом минулого року, середньомісячна зарплата в галузях економіки вже виросла більш ніж на 40%.

За даними Держкомстату, в 2007 році рівень безробіття, визначений за методологією МОТ (Міжнародної організації праці, - ред.), становив 6,4%. При цьому середній показник по країнах ЄС становив 7,1%.

Нагадаємо, у квітні середня заробітна плата в Україні збільшилася на 1,9%, у порівнянні з березнем, до 1 735 грн. на місяць.

За даними Держкомстату, найвищий рівень зарплат зареєстрований у Києві - 3 045 грн. (на 3,5% більше, ніж місяцем раніше). Найнижчий рівень зафіксований у Тернопільській області - 1 228 грн. на місяць (на 1,2% більше в порівнянні з березнем цього року).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!