"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Київрада повинна вирішити питання компенсації "Київенерго" збитків

Понеділок, 9 червня 2008, 13:20

Столична мерія призиває Київську міську раду якомога швидше провести пленарне засідання і ухвалити рішення щодо виділення з міського бюджету коштів "Київенерго".

Кошти передбачені для компенсації енергокомпанії збитків від виробництва і реалізації теплової енергії по занижених тарифах.

"З метою недопущення припинення роботи столичних теплоелектроцентралей украй необхідним є скликання пленарного засідання сесії Київради", - йдеться в повідомленні прес-служби Київської міської державної адміністрації (КМДА)

Міністр палива і енергетики України Юрій Проданий минулого тижня направив главі КДМА лист, у якому виразив стурбованість тим, що "Київенерго" незручно в повному обсязі розраховуватися за споживаний столичними енергооб'єктами природний газ і погасити накопичену до 1 червня заборгованість у розмірі 86 млн грн.

Реклама:

Причина нездатності "Київенерго" вчасно і у повному обсязі розраховуватися за природний газ пояснюється тим, що виділюваний енергокомпанії з міського бюджету обсяг коштів не покриває її збитки від виробництва і реалізації теплової енергії по тарифах, розміри яких установлює столична влада, переконані в Мінпаливенерго.

"Кабінет міністрів вимагає відшкодувати "Київенерго" різницю в тарифах на теплову енергію. А це можливо зробити лише шляхом внесення депутатами міської ради змін у бюджет", - відзначив перший замголови КДМА.

"Київенерго" експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі (ТЕЦ).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: