Економіка вимагає збільшення частки національних товарів

Понеділок, 9 червня 2008, 12:45

Створення умов для збільшення частки українських товарів на внутрішньому ринку є пріоритетним завданням економічної політики уряду, - уважає народний депутат, Анатолій Кинах.

Так він прокоментував проект концепції державної цільової економічної програми розвитку внутрішнього ринку на 2008-2012 року, що недавно презентувало Міністерство економіки України, повідомляє "Лігабізнесінформ" .

Промисловці та підприємці схвалюють наміри уряду щодо стимулювання розвитку вітчизняного виробництва.

"Однак ми змушені констатувати, що реальна економічна політика сьогодні прямо протилежна тому, що декларується", - зауважує він.

Реклама:

Народний депутат нагадав, що одночасно зі зниженням тарифів на імпорт, що передбачено умовами вступу України до СОТ, у країні проведена ревальвація гривні.

"Це створило подвійний ризик - збільшило доступ імпорту на ринок і підсилило його конкурентоспроможність", - говорить він.

Кинах підкреслив, що з часу вступу України до СОТ, уряд так і не розробив програму адаптації економіки до функціонування в умовах нового торговельного режиму, підвищення конкурентоспроможності.

"Завдання адаптації до СОТ - це впровадження діючих механізмів підтримки національного товаровиробника, захисту внутрішнього ринку, модернізації виробництва, - уважає він. - Відсутність таких програм може привести до дуже серйозних слідств, включаючи втрату робочих місць і цілих секторів економіки".

Нагадаємо, минулого тижня Міністр торгівлі США Карлос Гутієрес порадив Україні в найкоротший термін прийняти закони, що лишилися, у рамках вступу до СОТ, Податковий кодекс, поліпшити процедури розмитнення і удосконалити регуляторні процедури для діяльності бізнесу в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: