Чинні ставки ввізного мита на деякі товари пропонують змінити

Понеділок, 9 червня 2008, 12:14

Олександр Шлапак пропонує Ющенкові ветувати закон про збереження чинних ставок ввізного мита на деякі товари.

Перший заступник голови секретаріату президента України заявляє, що він запропонує главі держави ветувати закон, яким Верховна Рада зберегли існуючі ставки ввізних мит на м'ясо, какао, шоколад, вино та автомобілі до 1 січня 2009 року.

Як сказав Шлапак в ексклюзивному інтерв'ю 5 каналу в минулу п'ятницю, це пов'язано з тим, що даний закон прямо суперечить зобов'язанням України щодо СОТ.

"Безумовно, хотілося б підтримати українських виробників, однак якщо це прямо буде суперечити нашим зобов'язанням, а, по-моєму, це суперечить нашим зобов'язанням щодо СОТ, особисто я як економічний радник президента буду пропонувати застосувати правило вето до такого закону", - сказав він.

Реклама:

Верховна Рада 3 червня 2008 року внесла зміни в закон "Про митний тариф", привівши його норми у відповідність із вимогами Світової організації торгівлі.

За словами голови комітету з питань податкової та митної політики Сергія Терьохіна, закон набуває чинності з дня його опублікування, за винятком ставок ввізного мита по деяких товарних позиціях. Терьохін відзначив, що ставки ввізного мита на перераховані товарні позиції будуть вступати в дію з 1 січня 2009 року.

Під час обговорення законопроекту у Верховній Раді, голова парламенту Арсеній Яценюк нагадав, що в Україні з 16 травня діють нові ставки імпортного ввізного мита, які були оприлюднені Кабінетом міністрів відповідно до умов і вимог протоколу про вступ України у СОТ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!