"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Богатирьова радить змиритися, що російський газ "неминуче" подорожчає

Понеділок, 9 червня 2008, 10:24

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Раїса Богатирьова закликає українську владу сприймати підвищення Росією цін на енергоносії як неминучість.

Про це вона сказала в інтерв'ю телеканалу ICTV у неділю 8 червня, повідомляє "Обком" із посиланням на "Українські новини".

"Я б сприймала це для української сторони як неминучість, незалежно від того, який шлях буде обирати наша сторона", - сказала Богатирьова.

Вона вважає, що Україна повинна бути готова до таких кроків Росії і зосередитися на диверсифікованості постачань енергоносіїв у нашу країну, а також на швидкому законодавчому забезпеченні виконання програм енергозбереження.

Реклама:

Таким чином Богатирьова прокоментувала раніше оприлюднені у ЗМІ заяви міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова про те, що ціни на газ для України з 2009 року збільшаться вдвічі.

Як повідомлялося, секретаріат президента заявляє про готовність України до переговорів з Росією за ціною за газ на 2009 рік.

Національна акціонерна компанія "Нофтогаз України" закуповує газ на кордоні за ціною 179,5 дол. за тис. куб. м і продає 7,5 млрд. куб. м "Газпром збут Україна" по 179,51 дол. тис. куб. м.

Дані умови передбачені "Угодою про розвиток відносин у газовій сфері" від 12 березня між "Нафтогазом України" і "Газпромом".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!