"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Компанія "Шелл" може стати одним із стратегічних інвесторів України

П'ятниця, 6 червня 2008, 16:09

Віце-прем'єр-міністр України Григорій Немиря провів зустріч з віце-президентом компанії "Шелл" Рієном Хербером.

Як повідомляє прес-служба прем'єр-міністра, під час зустрічі співрозмовники обговорили діяльність компанії "Шелл" в Україні та перспективи її подальшого розвитку.

Григорій Немиря запевнив у підтримці Урядом України необхідності внесення змін до законодавства щодо ліцензування з метою покращення діяльності іноземних інвесторів в Україні.

"Завданням нашого Уряду є залучення стратегічних інвесторів в Україну, збільшення кількості банківського капіталу з держав Європи", - зазначив Григорій Немиря.

Реклама:

У зв'язку з цим Рієн Хербер відзначив, що компанія "Шелл" готова залучати в Україну не лише фінансові інвестиції, а і відповідні технології та експертний потенціал.

Співрозмовники також обговорили перспективи європейської інтеграції України, в тому числі, процес укладення угоди про глибоку та всеохоплюючу зону вільної торгівлі між Україною та ЄС.

"Shell" є найбільшою у світі англо-нідерландською компанією по добуванню нафти і газу, виробництву та переробці нафтопродуктів. На частку «Shell» доводиться близько 3% світового виробництва нафти і 3,5% природного газу

Нагадаємо 6-8 червня віце-прем'єр-міністр України Григорій Немиря перебуває у Нідерландах для участі у засіданні регіональної групи країн-членів Світового банку та Міжнародного валютного фонду.

У ході візиту передбачається проведення зустрічей Віце-прем'єр-міністра України з Віце-прем'єр-міністром, Міністром фінансів Нідерландів Воутером Босом, директором-розпорядником МВФ Домініком Строс-Каном, заступником Генерального секретаря ООН Адом Мелкертом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!