"Метінвест Холдинг" зацікавлений у подальших злиттях

П'ятниця, 6 червня 2008, 14:47

ТОВ "Метінвест Холдинг", яким управляє компанія групи "Метінвест", зацікавлено в подальших злиттях.

Мова йде про злиття з іншими групами і придбанні гірничо-металургійних активів в Україні та СНД, а також у Європі, Північній Америці й Близькому Сході, - повідомляє "Інтерфакс Україна" .

"Найбільша синергія буде при злитті з гірничо-металургійними активами України і СНД. Наша компанія була б у цьому (придбанні активів і злитті) зацікавлена", - сказав генеральний директор холдингу Ігор Сирий на прес-конференції в Києві в п'ятницю.

Крім того, компанія розглядає можливість покупки сировинних активів, зокрема, по добуванню вугілля. При цьому він пояснив, що імпорт коксівних вугіль із Росії буде знижуватися, тому що російські металовиробники збільшують обсяги виробництва сталі, тому попит на сировину росте.

Реклама:

"Єдиний вихід в імпорті вугіль з дальнього зарубіжжя - Австралії, Канади і США, але Україна не може в великих кількостях приймати вугілля", - констатував Сирий.

Він нагадав, що в 2007 році холдинг залучив найбільший в історії України кредит на $1,5 млрд строком на п'ять років, після чого відбулось об'єднання з гірничо-металургійними активами "Смарт-Холдингу". Були придбані підприємства Trametal (Італія) і Spartan UK (Великобританія) і створена єдина служба продажів дивізіону сталі й прокату, проведений ребрендинг каналів збуту.

Група "Метінвест" - регіональний лідер у ГМК і один з провідних світових гравців у чорній металургії.

Нагадаємо власниками ТОВ "Метінвест Холдинг" є голландська компанія Metinvest B.V. (51,15%) і ЗАТ "СКМ" (Донецьк, 48,85

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!