Дочка "Газпрому" не одержала в Україні пільгових умов

П'ятниця, 6 червня 2008, 11:09

"Газпром збут Україна" (Київ) спростовує оприлюднену в ЗМІ інформацію про те, що газотрейдер постачає споживачам природний газ на значно вигідніших умовах, ніж "Газ України", дочірня компанія "Нафтогазу України".

"Газпром збут Україна" уточнив, що державний холдинг реалізує суспільству, як і іншим контрагентам, природний газ за ціною, що включає встановлену Міністерством палива й енергетики надбавку (так звані витрати на реалізацію) у розмірі 87,43 грн за 1 тис. куб. м без (ПДВ).

"Нафтогаз України" реалізує ресурс ТОВ "Газпром збут Україна" з мінімальною маржею - 0,01 долара за тисячу кубометрів. Крім того, за умовами контракту вартість ресурсу для ТОВ "Газпром збут Україна", як і для інших контрагентів, враховує витрати НАК "Нафтогаз України" на реалізацію природного газу, затверджені наказом Міністерства палива й енергетики", - уточнюється в повідомленні.

Раніше вважалося, що "Нафтогаз" через дочірню компанію "Газ України" поставляє імпортний природний газ споживачам за ціною, що включає встановлену Мінпаливенерго надбавку в розмірі 87,43 грн за 1 тис. куб. м без (ПДВ), а компанія "Газпром збут Україна" реалізує газ без цієї надбавки.

Реклама:

Видання "Комерсант-Україна" у вівторок опублікувало статтю, у якій з посиланням на представників великих промислових підприємств вказувало на те, що "Газпром збут Україна" наразі пропонує вигідніші умови постачань природного газу, ніж "Газ України".

Газета повідомляла, що газотрейдер пропонує природний газ за нижчими цінами, ніж дочірня компанія "Нафтогазу України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: