ЄБРР планує направити близько 300 млн EUR на реалізацію проектів в Україні

Четвер, 5 червня 2008, 18:31

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) планує в найближчі два роки направити близько 300 млн EUR на реалізацію проектів у фінансовому секторі України,

Про це повідомляє "Інтерфакс Україна" з посиланням на прес-реліз київського офісу ЄБРР.

"Портфель проектів, намічених для реалізації у фінсекторі на найближчі роки, становить більше 300 млн. EUR . ЄБРР розраховує розширити кількість місцевих банків, які будуть обслуговувати такі продукти як субординировані кредити, фінансування малого і середнього підприємництва", - відзначається в документі.

ЄБРР також планує розширити число кредитно-фінансових установ, з якими він буде співробітничати в сфері іпотечного фінансування, кредитування енергозберігаючих проектів, фінансування торгівлі.

Реклама:

Крім того, планується надавати кредити установам, що займаються лізингом і споживчим кредитуванням.

У прес-релізі відзначається, що за увесь час роботи ЄБРР в Україні (з 1994 року) у проекти фінансового сектора було вкладено біля 700 млн EUR.  що становить 21% від усього обсягу фінансування.

За даними ЄБРР, його партнерами в Україні вже є Укрексімбанк, Кредитпромбанк, Банк Форум, Родовід Банк, Мегабанк, Кредобанк, Райффайзен Банк Аваль, Міжнародний Іпотечний Банк, ОТП Банк, СЕБ Банк, Укрсоцбанк і Укрсіббанк.

У прес-релізі також нагадується, що в 2007 році ЄБРР відкрив кредитну лінію на суму 100 млн EUR для фінансування енергозберігаючих проектів, якою користуються в основному середні й малі підприємства України.

"Заявки на одержання кредитів у рамках цієї програми подали більше 50 українських компаній, а обслуговуються вже більше десятка", - говориться в документі.

У цілому, відповідно до прес-релізу, ЄБРР є найбільшим фінансовим інвестором в Україні. До травня-2008 банк взяв зобов'язання щодо надання інвестицій на суму більше 3,3 млрд EUR  у рамках 163 проектів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: