У "Дніпроенерго" виникли труднощі з "Газ України" при оформленні поставок палива

Середа, 4 червня 2008, 14:49

"Дніпроенерго" зазнає труднощів при документальному оформленні природного газу, споживаного електростанціями з ресурсів "Газа України", дочірньої компанії НАК "Нафтогаз України"

Про це повідомив  голова правління енергогенеруючої компанії Юрій Бочкарьов.

"Дніпроенерго", яка раніше уклала договір на постачання природного газу з "Газом України", не одержала від цього газотрейдера акти прийому-передачі обсягів газу, які теплові електростанції (ТЕС) спожили в березні-квітні 2008 року.

Ненадання актів у встановлений термін, за словами Бочкарьова, викликано неврегульованістю відносин між "Газом України" і регіональними підприємствами по газопостачанню та газифікації, які забезпечують доставку палива по розподільчих газових мережах безпосередньо на ТЕС.

Реклама:

При цьому керівник "Дніпроенерго" повідомив, що газотрейдер " Укргаз-Енерго", з яким компанія працювала до березня, вчасно надавав необхідні документи і запропонував більш вигідні умови поставок, чим "Газ України".

Новий постачальник до початку розрахункового місяця жадає від генкомпаніи в жорстко фіксований термін внести 100%-ну передплату за місячний обсяг споживання природного газу, тоді як раніше передплата розбивалася на три платежі, при цьому строки перерахування коштів за узгодженням сторін могли зрушуватися.

Бочкарьов також повідомив, що "Газ України" споконвічно намагався встановити для "Дніпроенерго" високі штрафи за відхилення фактичного обсягу споживання від погодженого.

Генкомпанія ж наполягла на зниженні розмірів штрафів, аргументуючи це неможливістю точно спрогнозувати обсяг споживання газу.

Джерело в "Газі України" підтвердило агентству "Інтерфакс-Україна" , що компанія не може надати "Дніпроенерго" акти прийому-передачі відібраного електростанціями палива через те, що деякі міськ- та облгази відмовляються укладати із трейдером договору на транспортування природного газу.

Він також уточнив, що умови договорів "Газа України" зі споживачами на постачання природного газу в частині строків оплати і штрафних санкцій ідентичні умовам, які закладені в контракті між "Нафтогазом України" і RosUkrEnergo AG (Швейцарія).

Співрозмовник агентства нагадав: "Газ України" поставляє промисловим споживачам України імпортний природний газ із ресурсів "Нафтогазу України", що здобуває його в RosUkrEnergo.

"Дніпроенерго", одна з найбільших енергогенеруючих компаній України, володіє і експлуатує Придніпровські, Криворізькі та Запорізьку теплові електростанції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!