"Укртатнафта" пройшла інстанцію

Середа, 4 червня 2008, 12:45

Фонд держмайна заявив, що виграв у Господарському суді Києва позов про визнання незаконною покупки 18,6% акцій найбільшої української нафтової компанії ЗАТ "Укртатнафта" компаніями AmRuz Trading і SeaGroup International.

Татарські акціонери компанії назвали рішення суду юридично неспроможним і вже заперечили його в апеляційній інстанції, - повідомляє "Комерсант-Україна" .

Її рішення може стати вирішальним в боротьбі за Кременчуцький НПЗ, відзначають експерти.

Про те, що Фонд держмайна (ФДМ) виграв судові позови щодо повернення державі 18,6% акцій ЗАТ "Укртатнафта", учора заявили в прес-службі відомства.

Реклама:

У ФДМ розповіли, що 28 травня Господарський суд Києва задовольнив його позов до ЗАТ "Укртатнафта" і SeaGroup про незаконність покупки за векселі 9,96% акцій "Укртатнафти", а 2 червня - позов до ЗАТ "Укртатнафта" та AmRuz відносно 8,36% акцій.

Нагадаємо, раніше Верховний суд скасував всі рішення нижчих судових інстанцій, якими підтверджувалася законність покупки 18,6% акцій ЗАТ "Укртатнафта" структурами акціонера НПЗ - ВАТ "Татнафта".

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко тоді розцінила це як визнання за державою права на 61,6% акцій "Укртатнафти". Тим часом інші акціонери заявили, що рішення суду означає, що суперечка повинна бути знову розглянута судами нижчих інстанцій.

Народний депутат Сергій Пашинський, якого Кабінет міністрів пропонує призначити головою правління ЗАТ "Укртатнафта", учора висловив задоволення ухваленим рішенням.

"У низці неправильних рішень, які виносилися останнім часом, це єдине правильне. Я впевнений, що апеляційний суд обов'язково підтвердить законність цього рішення суду і держава зможе відновити оперативний контроль над підприємством", - заявив Пашинський.

Нагадаємо, зараз "Укртатнафтою" керує відновлений Сумським апеляційним судом Павло Овчаренко. За відновлення Овчаренка на посаді виступало ТОВ "Корсан" (входить у групу "Приват"), а проти - татарські акціонери і Кабінет міністрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!