"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін планує перерозподілити повноваження між місцевими і центральним бюджетами

Середа, 4 червня 2008, 11:18

Уряд планує перерозподілити повноваження між місцевими і центральним бюджетами при внесенні змін до держбюджету-2008.

Про це повідомив заступник міністра фінансів Володимир Матвійчук, виступаючи на селекторній нараді за участю прем'єр-міністра, -  передає "РБК-Україна" .

Він уточнив, що зокрема планується передати місцевим бюджетам фінансування ПТУ. За його словами, в даний час експеримент по фінансуванню ПТУК з місцевих бюджетів реалізований в Харківській і Львівській областях, а також в АРК.

"Настав час розповсюдити цей досвід на всю Україну", - відзначив Матвійчук.

Реклама:

Крім того, Кабмін планує передати місцевим бюджетам функції по закупівлі медичного устаткування, а також залишити на місцях цільові субвенції, призначені на комп'ютеризацію шкіл, закупівлю вагонів для комунального електротранспорту, а також на розвиток метрополітену.

Разом з тим, уряд планує залишити місцевим бюджетам кошти від видачі ліцензій на певні види господарської діяльності. За даними Мінфіну, це дозволить додатково отримати місцевим бюджетам 300 млн грн.

Мінфін пропонує залишити місцевим бюджетам кошти від збору за спеціальне водовикористання. За даними відомства, це дозволить залишити в місцевих бюджетах додаткові 600 млн грн.

Також, Мінфін розглядає можливість залишити у розпорядженні місцевих бюджетів частину податку на прибуток, відмовившись при цьому від інвестиційних субвенцій. Після підрахунків Мінфіну, це дозволить залишити в місцевих бюджетах 1,2 млрд грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: