"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Медведько почав судовий розгляд з Кабміном

Вівторок, 3 червня 2008, 18:53

Генеральний прокурор України Олександр Медведько звернувся в Окружний адміністративний суд Києва із проханням скасувати розпорядження Про затвердження умов проведення конкурсу із продажу пакета акцій ВАТ Одеський припортовий завод.

"Розпорядження уряду, що оскаржується, є незаконним і підлягає скасуванню", - відзначив генпрокурор.

На думку Медведька, дії уряду суперечать указу президента Віктора Ющенка про введення в дію рішення РНБО про неприпустимість приватизації стратегічно важливих підприємств до затвердження в парламенті Державної програми приватизації, - повідомляє "Інтерфакс Україна" .

А це в свою чергу суперечить і вимогам закону Про основи національної безпеки.

Реклама:

Крім того, позивач звертає увагу суду на те, що закон Про управління об'єктами державної власності надає Кабінету міністрів повноваження погоджувати умови приватизації стратегічних підприємств, а не затверджувати їх.

Генпрокурор нагадав, що 25 квітня він виніс протест про скасування зазначеного урядового розпорядження, що був відхилений у той же день, що й змусило його звернутися в суд.

Окружний адміністративний суд Києва призначив попереднє судове слухання справи на 11 червня. Розпорядження Кабміну щодо приватизації ОПЗ не припинено.

20 травня Ющенко призупинив передачу Кабінету Міністрів повноважень ФДМ щодо управління держчастками ОПЗ, Турбоатому та Укртелекому.

Нагадаємо, що Генпрокуратура порушила кримінальну справу відносно Портнова. Зокрема, 19 травня відбулася зустріч Президента з генпрокурором Олександром Медведьком, під час якої керівник ГПУ проінформував про результати перевірки виконання рішення РНБО відносно ФДМ.

У цей же день Портнов заявив, що Ющенко порушив закон своїм указом відносно ФДМУ, виданим 16 травня за результатами засідання РНБО.

У підсумку, Кабмін переніс конкурс з приватизації ОПЗ. Більше того, Кабмін передав собі повноваження з управління ОПЗ, Турбоатомом та Укртелекомом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!