РНБО радить Кабміну керуватися посланням президента для антиінфляційних заходов

Вівторок, 3 червня 2008, 16:57

Перший заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони (РНБО) України Степан Гавриш вважає, що уряд повинен керуватися посланням президента Віктора Ющенка при формуванні антиінфляційних заходів.

"Уряд повинен терміново заслухати на своєму засіданні послання президента до парламенту, де визначена ціла низка антикризових дій", - сказав С.Гавриш на прес-конференції в Києві у вівторок.

За його словами, послання президента може бути розглянуто на черговому або позачерговому засіданні уряду, повідомляє "Інтерфакс Україна" .

Він не виключив, що на цьому засіданні може бути присутній і президент, але обов'язково повинна бути присутня, на його думку, парламентсько-урядова коаліція.

Реклама:

За словами С.Гавриша, замовчування урядом послання президента парламенту означає, що уряд більше займається політичними питаннями, ніж економічними, і в результаті "переходить у режим політичних оцінок ситуації в Україні".

С.Гавриш вважає, що "уряд повинен відмовитися від популізму і перейти до жорсткого економічного планування".

Він відзначив, що це планування повинне бути не короткостроковим, а довгостроковим, хоча б на 2-3 роки.

На його думку, затягування урядом розробки програми антиінфляційних заходів лише погіршує економічну ситуацію в країні.

Відповідаючи на запитання, чи можлива зміна керівництва Кабінету міністрів України найближчим часом, С.Гавриш нагадав положення закону про те, що уряд може піти у відставку, якщо буде прийнята резолюція парламенту про недовіру уряду на вимогу 150 народних депутатів.

"Цього сьогодні очікувати надзвичайно важко", - відзначив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!