"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ввізне мито на автомобілі буде знижено до 10%

Вівторок, 3 червня 2008, 16:16

Ввізні мита на автомобілі з обсягом двигуна від 1 л до 2, 2 л (як нові, так і колишні у вживанні до п'яти років і більше) будуть знижені з 25% до 10% з 1 січня 2009 року.

Як зазначає "Інтерфакс Україна" , це закріплено прийнятим Верховною Радою у вівторок законом про митний тариф з урахуванням внесених виправлень.

Відповідно до прийнятого закону, на легкові автомобілі з обсягом двигуна більше 2,2 л 10%-не мито набуває чинності з моменту опублікування закону.

У той же час, як повідомлялося, уряд України раніше доручив Державній митній службі з 12:00 16 травня цього року здійснювати процедуру митного оформлення імпорту з урахуванням нових ставок ввізних мит, погоджених Україною із Світовою організацією торгівлі (СОТ), у зв'язку з набранням чинності всіх міжнародних документів про вступ у цю організацію.

Реклама:

На думку аналітиків інформаційно-аналітичної групи Auto-Consulting, збереження ввізного мита на автомобілі із двигунами до 2,2 л  до 1 січня 2009 року означає, що реально можуть подешевіти тільки дорогі автомобілі, а не ті, які більше всього користуються попитом (80% ринку).

Ряд операторів авторинку вже оголосили про зниження цін на автомобілі після вступу України до СОТ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!