В Україні не буде податкових реформ найближчі два роки

П'ятниця, 27 червня 2008, 12:46

Народний депутат від БЮТ Валерій Писаренко вважає, що в найближчі два роки податкових реформ в Україні не буде.

Про це він заявив на євродебатах, присвячених проблемам впровадження Податкового кодексу України, повідомляє "УНІАН" .

"Сьогодні немає сильної влади, у тому числі в парламенті, об'єднаної, котра могла б провести ефективні податкові реформи", - впевнений Писаренко.

Депутат відзначив, що в усіх країнах реформи, в тому числі податкові, проводять після виборів і тоді, коли є сильна влада, яка може вносити зміни в Конституцію.

Реклама:

"Кожна влада, що приходить, більше часу займається тим, що видає податкові пільги або окремі умови господарським суб'єктам. Тому найближчим часом очікувати якихось істотних змін не варто", - вважає депутат.

Писаренко також відзначив, що закінчується термін для внесення змін у Податковий кодекс на наступний рік, "а це означає, що наступний рік ми проведемо без будь-яких істотних змін у податковому законодавстві".

Нагадаємо, що в лютому поточного року голова Державної податкової адміністрації Сергій Буряк заявив, що за наявності політичної волі Податковий кодекс може бути прийнятий протягом 3-5 місяців.

"Я думаю, що на 80% Податковий кодекс готовий. Необхідна тільки політична воля для того, щоб його прийняти найближчим часом. За наявності політичної волі Податковий кодекс - це питання 3-5 місяців", - сказав Буряк.

Нагадаємо, 30 січня під час виступу на Всеукраїнському форумі "Влада та бізнес - партнери" Президент Віктор Ющенко заявив, що Податковий кодекс повинен бути змінений до кінця 2008 року.

"Нашою взаємною домовленістю повинно бути те, що 2008 рік - це останній рік, коли ми працюємо за чинним Податковим кодексом", - заявив Ющенко.

Однак, відповідно до затвердженої Кабміном Декларації цілей і завдань бюджету на 2009 рік (Бюджетної декларації), Податковий кодекс не приймуть у 2008 році. Навпаки, в наступному році його тільки почнуть розробляти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!