Ціни на природний газ для населення України можуть зрости

Четвер, 26 червня 2008, 16:43

Ціни на природний газ для населення України з 1 серпня 2008 року можуть бути переглянуті Національною комісією регулювання електроенергетики (НКРЕ).

Насамперед, це пов'язано з переглядом НКРЕ розміру тарифів газорозподільних організацій (ГРО) на транспортування і поставку природного газу, а також відпускних цін на природний газ для побутових абонентів.

Агентство "Інтерфакс-Україна" повідомляє, що Кабінет міністрів України на засіданні в середу вніс зміни в постанову №605 від 29 квітня 2006 року, яка дозволяє регулятору одночасно підвищити тарифи і ціни на газ для населення.

В повідомленні джерела з уряду йдеться про те, що НКРЕ ще минулого тижня планувала переглянути тарифи ГРО.  Для того, щоб була можливістьпідвищити заробітну плату персоналу, який обслуговує розподільні газові мережі. Однак комісія не змогла погодити свої пропозиції з міністерствами.

Реклама:

Чиновник пояснив, що у випадку затвердження нових рівнів відпускних цін на природний газ для побутових абонентів у першій половині липня, вони почнуть діяти тільки з 1 серпня. Це пов'язано з тим, що відповідна постанова регулятора повинна бути затверджена Міністерством юстиції.

Нинішні відпускні ціни на природний газ для побутових споживачів були затверджені комісією наприкінці 2006 року й діють із 1 січня 2007 року. Населенню поставляється природний газ, що здобувається на території України переважно держпідприємствами.

Кабінет міністрів України у квітні 2008 року рекомендував регулятору в травні-грудні 2008 року щомісяця підвищувати відпускні ціни на природний газ для побутових абонентів з річним обсягом споживання не більше 12 тис. куб. м на 3%, а для абонентів з річним обсягом споживання більше 12 тис. куб. м - на 5%.

НКРЕ здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці й нафтогазовому комплексі, забезпечує проведення цінової й тарифної політики в цих сферах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!