"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Кернел" купує агрофірму в центрі України за 3,62 млн дол

Четвер, 26 червня 2008, 12:56

Група компаній "Кернел Груп", один з найбільших операторів на олійному ринку України, підписала угоду з українською компанією про покупку агрофірми.

Як повідомляє "Інтерфакс Україна" компанія орендує 2,817 тис га землі в центральній частині країни строком на 10 років

"Вартість угоди складе 3,617 млн дол", - говориться в повідомленні компанії на Варшавській фондовій біржі в четвер.

"Кернел Груп" через Kernel Holding S.A., у якому сконцентровані активи групи, у листопаді 2007 року здійснив публічне первинне розміщення акцій (IPO) на Варшавській фондовій біржі на 218 млн дол. З них за рахунок продажу нових акцій і з урахуванням витрат на випуск "Кернел" одержав біля 160 млн дол.

Реклама:

На початку березня Kernel Holding залучив на біржі ще 84 млн дол, розмістивши близько 8,5% акціонерного капіталу перед розміщенням. Основною метою додаткової емісії називається розширення земельного банку, розмір якого в першому кварталі зріс удвічі - до 60 тис га.

Компанія заявила, що до кінця року має намір збільшити земельні ресурси до 150 тис га й з початку травня вже повідомила про покупку восьми агрофірм із 16,61 тис га за 21,74 млн дол.

"Кернел Груп" - вертикально інтегрована національна компанія, що працює в агропромисловому секторі України з 1994 року. Виробляє соняшникову олію, здійснює дистрибуцію бутильованої олії в Україні, експорт олії й зернових, надає послуги по зберіганню зернових і олійних культур на елеваторах, а також має агровиробництво.

До "Кернел" входить торговельна компанія " Кернел-Трейд", яка працює на ринку цінних паперів, компанія " Кернел-Капітал", що представляє інтереси групи на міжнародних ринках, компанія Inerco.

Торговельні марки компанії: "Щедрый Дар", "Стожар", "Чумак домашня", "Чумак золота", "Любонька".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!