Уряд України спростив умови компенсації кредитів АПК

Вівторок, 24 червня 2008, 16:50

Уряд України спростив умови компенсації кредитів для підприємств агропромислового комплексу.

Були зняті раніше діючі обмеження за рівнем процентних ставок по залученим кредитам, за якими може надаватися компенсація, - повідомляє "Інтерфакс Україна" .

Нововведення висвітлені в постанові Кабінету міністрів від 18 червня, якою внесені зміни в порядок використання в 2008 році коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки підприємств АПК через механізм здешевлення кредитів.

Раніше підприємства АПК могли на конкурсній основі одержати компенсацію за короткостроковими кредитами, які залучені не більш ніж під 18% у національній валюті, і за середньо- і довгостроковими кредитами не більш ніж під 17%, в іноземній валюті - за ставками до 12% і 11% річних відповідно.

Реклама:

Як повідомлялося, держава частково компенсує з державного бюджету підприємствам АПК процентну ставку по залученим кредитам.

За станом на кінець травня, підприємства АПК залучили близько 6,2 млрд грн кредитних ресурсів, що на 12% менше в порівнянні з аналогічним періодом 2007 року. Зокрема, на пільгових умовах агропідприємства отримали 1,8 млрд грн кредитів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: