"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Теплокоммуненерго" передадуть у концесію

Вівторок, 24 червня 2008, 16:28

Депутати Луганської міськради у вівторок ухвалили рішення щодо створення комісії, яка розгляне можливі шляхи виводу із кризи державного комунального підприємства "Теплокоммуненерго".

Один із запропонованих варіантів це здача підприємства в концесію.

Як передає "Інтерфакс-Україна" , свої висновки комісія повинна надати протягом місяця.

За словами першого заступника Луганського міського голови Маноліса Пилавова, у цей час "Теплокоммуненерго" перебуває в критичному стані. Підприємство нагромадило борги на 190 млн грн, зношування основних фондів склало близько 70%.

Реклама:

Міська влада планувала вирішити проблеми "Теплокоммуненерго" за рахунок фінансування двох програм - реформування ЖКГ і теплового господарства.

"Починаючи з минулого року, ця програма не виконується. Планувалося в 2007 році 150 млн грн вкласти в "Теплокоммуненерго", ми, на жаль, вклали порядку 87 млн грн Цього року ми планували 240 млн грн -  а це буде десь у межах 42-45 млн грн. Тобто вже на сьогоднішній день йде зрив цієї програми" - розповів Маноліс Пилавов.

Як відзначив Луганський міський голова Сергій Кравченко, можливими варіантами вирішення проблем "Теплокоммуненерго" може стати не тільки концесія, але й позика, закриття фінансування по багатьом статтям видатків, використання коштів, насамперед, для потреб теплопосточаючого підприємства.

"Але, на мій погляд, сьогодні концесія - це єдиний вихід. Хтось повинен прийти із коштами", - вважає Кравченко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!