"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Збори акціонерів "Дніпрообленерго" можуть бути зірвані

Вівторок, 24 червня 2008, 13:19

Загальні збори акціонерів ВАТ "Дніпрообленерго" 30 червня можуть не відбутися, якщо позбавлене ліцензії ВАТ "Фінансова компанія "Укрнафтогаз" найближчим часом не передасть реєстр акціонерів енергокомпанії тимчасовому регістратору.

Так вважає генеральний директор "Дніпрообленерго" Едуард Соколовський, - пише "Інтерфакс Україна" .

"Збори акціонерів ВАТ "Дніпрообленерго", які заплановані на 30 червня 2008 року, можуть не відбутися, якщо "Укрнафтогаз" не передасть реєстр акціонерів "Промінвестбанку", - сказав він на брифінгу в Дніпропетровську у вівторок.

Соколовський виразив надію, що "ФК "Укрнафтогаз" передасть реєстр акціонерів товариству ЗАТ "Промінвестбанк", яке було обрано менеджментом як тимчасовий реєстратор.

Реклама:

Він також завірив, що дирекція товариства готова до проведення зборів акціонерів.

Як повідомлялася, раніше дирекція "Дніпрообленерго" вирішила перенести збори акціонерів з 30 квітня на 30 червня через проблеми з "ФК "Укрнафтогаз", яка протягом останніх років вела реєстр акціонерів обленерго.

Загальні збори акціонерів товариства, призначені на 31 січня 2008 року, не відбулися через неявку представників реєстратора до місця проведення зборів.

Державна комісія з коштовних паперів і фондового ринку (ДККПФР) України в березні 2008 року анулювала раніше видану "ФК "Укрнафтогаз" ліцензію на ведення реєстрів власників іменних цінних паперів.

"Дніпрообленерго" після рішення відомства уклало договір на ведення реєстру акціонерів обленерго із Промінвестбанком, як тимчасовим реєстратором.

Однак "ФК "Укрнафтогаз" відмовилася передавати банку реєстр власників акцій "Дніпрообленерго".

Тим часом, менеджмент Національної акціонерної компанії (НАК) "Енергетична компанія України", якій належить 75% акцій "Дніпрообленерго", вважає, що загальні збори акціонерів енергопостачальної компанії, призначені на 30 квітня 2008 року, відбулися.

"Я не вважаю, що збори були перенесені", - сказав тоді голова держхолдингу.

"Дніпрообленерго" у цей час керує Соколовський, який був призначений на посаду гендиректора енергокомпанії восени 2006 року.

"Дніпрообленерго" є найбільшим в Україні обленерго за об'ємами транспортування й поставки електроенергії. Експлуатує розподільні електричні мережі, розташовані на території Дніпропетровської області.

Найбільшим недержавним акціонером обленерго є компанія Larva Investments Limited (Кіпр), якій належать 15,89% акцій АТ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!