"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Банк "Дельта" буде проданий

Понеділок, 23 червня 2008, 10:19

У п'ятницю керуючий директор російського інвестиційного фонду Icon Private Equity Кирило Дмитрієв заявив, що Національний банк України завершує реєстрацію покупки фондом акцій українського банку "Дельта".

Власник "Дельти" Микола Лагун заперечує наявність договору з Icon, але заявляє, що банк буде проданий у найближчі два місяці, - повідомляє "Комерсант-Україна" .

Експерти вважають, що своєю заявою Icon може знизити вартість "Дельти", відлякуючи від ведення переговорів інших потенційних покупців банку.

Керуючий директор фонду Icon Private Equity Кирило Дмитрієв заявив у Москві про покупку акцій українського банку "Дельта". "У цей час схвалення інвестицій Icon у банк "Дельта" з боку Національного банку України перебувають на фінальній стадії",- сказав Дмитрієв, відмовившись уточнити деталі угоди.

Реклама:

Джерело в Icon повідомило, що частка фонду в "Дельті" складе "близько 49%". "У Миколи Лагуна залишиться контрольний пакет",- уточнив він.

Фонд прямих інвестицій Icon Private Equity створений у вересні 2007 року для покупки активів у сфері фінансових послуг, медіа, IT і роздрібної торгівлі на ринках Росії, України та Білорусії.

Банк "Дельта" створений у січні 2006 року для надання споживчих кредитів населенню. За даними Асоціації українських банків, на 1 травня 2008 року банк "Дельта" займав 29-е місце за активами (4,672 млрд грн) і 31-е за капіталом (601,146 млн грн).

За даними банку, власником 100% його акцій є голова спостережної ради "Дельти" Микола Лагун.

Лагун спростував інформацію Кирила Дмитрієва. "Ми (акціонери) ведемо переговори з багатьма інвесторами - європейськими, арабськими, російськими,- у тому числі й із Дмитрієвим, але ніяких угод ще не укладали,- заявив він .- З усіма обговорюємо різні формати входження в капітал, умови, перспективи розвитку бізнесу та знаходимо точки дотику. У якому форматі (частка) відбудеться входження нового інвестора, буде відомо в найближчі місяць-два. У крайньому випадку, до кінця року точно продамо банк".

У Нацбанку підтвердили слова Миколи Лагуна. "Інформація (про підготовку видачі дозволу на входження в капітал банку Дельта) не відповідає дійсності,- заявив перший заступник голови НБУ Анатолій Шаповалов.- Ми не одержували ніяких документів".

За словами джерел в "Дельті", Дмитрієв давно цікавиться цією кредитною установою. "З моменту створення банку він неодноразово з'являвся в офісі, і ходили розмови про те, що він один із власників,- повідомило джерело.- Він купував наші облігації. Але хто насправді власник банку, дотепер ніхто не знає".

Нагадаємо, що після продажу Кирилом Дмитрієвим московського банку "Дельта-кредит" американському GE Money відповідно до контракту він до серпня 2007 року не міг брати участь у розвитку інших банків. При цьому банкіри відзначали повну подібність технологій, за якою працює українська "Дельта", з її російським аналогом, вважаючи, що до цього може мати відношення фонд Delta Private Equity, яким до минулого року керував Дмитрієв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!