Прогноз макроекономічних показників на 2008 рік погодили

П'ятниця, 20 червня 2008, 17:11

Кабмін і НБУ погодили прогноз макроекономічних показників на 2008 р.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив міністр фінансів Віктор Пинзеник, передає "РБК - Україна" .

За його словами, на наступній зустрічі за участю Президента України, на якій обговорюватиметься стратегія використання прибуткової частини бюджету, планується остаточно затвердити ці показники.

Як заявляв 18 травня перший заступник глави Секретаріату президента Олександр Шлапак, у НБУ і Кабміну відсутній єдиний підхід щодо прогнозування макроекономічної ситуації.

Реклама:

За словами Шлапака, зокрема, Кабмін пропонує не міняти межі валютного коридору, тоді як НБУ, наприклад, їх практично вже змінив. "У таких умовах НБУ повинен узяти на себе відповідальність і визначити орієнтир інфляції на кінець року", - сказав він.

Раніше Президент України Віктор Ющенко виразив переконання, що при роботі над змінами до Державного бюджету на 2008 рік одним з визначальних моментів є перегляд макроекономічного прогнозу.

Президент відзначив, що від результату перегляду макроекономічних показників залежить повнота обліку доходів держбюджету-2008.

Нагадаємо, що зміни в держбюджет-2008 будуть внесені в другій половині червня цього року. Крім того, уряд має можливість збільшити витратну частину бюджету на 30,4 млрд грн, про що заявила прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.

За її словами, для того, щоб ці засоби можна було б витратити, необхідно прийняти зміни до Держбюджету на 2008 р., які у свою чергу потребують затвердження макроекономічних показників.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: