Послуги ЖКГ піднімуть на державний рівень

П'ятниця, 20 червня 2008, 13:55

У Верховній раді зареєстрований проект закону про створення Національної комісії регулювання в сфері житлово-комунальних послуг.

Її повинні будуть сформувати президент та уряд, а в її компетенцію ввійде розробка методики формування тарифів на послуги ЖКГ, - повідомляє "Комерсант Україна".

В четвер, 19 червня на сайті Верховної ради було оприлюднено законопроект №2649 "Про державне регулювання в сфері житлово-комунальних послуг" народних депутатів Володимира Рибака та Олександра Попова.

Документом передбачається створення Національної комісії регулювання в сфері житлово-комунальних послуг, що стане регулятором послуг з централізованого водо- і теплопостачання.

Реклама:

У компетенцію комісії не будуть входити квартплата, вивіз сміття, збирання прибудинкової територій і ліфтове господарство. Склад комісії "зі спеціальним статусом" буде затверджуватися Кабінетом міністрів, а голова - призначатися президентом України.

Комісія повинна буде видавати ліцензії учасникам ринку та установлювати межовий розмір житлово-комунальних тарифів. У кожному конкретному випадку тариф буде затверджувати місцевий орган влади відповідно до формули, що затвердить комісія.

За словами глави комітету Верховної ради з питань будівництва, житлово-комунального господарства та регіональної політики Володимира Рибака, зараз регулювання цінової політики в сфері ЖКГ визначається декількома законами, а новий законопроект дозволить впровадити єдину методику регулювання тарифів.

"Централізоване прийняття граничного розміру тарифів дозволить уникнути різких стрибків вартості комунальних послуг", - підтримав його заступник голови комітету Олександр Попов.

Автори законопроекту впевнені, що він буде прийнятий уже восени.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: