"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укр-Газ Енерго" дали час для усунення порушень

П'ятниця, 20 червня 2008, 10:03

Нацкомісія регулювання електроенергетики зобов`язала ЗАТ "Укр-Газ Енерго" усунути порушення ліцензійних умов і правил в частині перевищення обсягів постачань природного газу, передбачених ліцензією, а також перевищення граничного рівня постачань газу, які може здійснювати ліцензіат і його афільовані компанії.

Відповідне розпорядження Комісія ухвалила на своєму засіданні в четвер, повідомляє "УНІАН" .

Як встановило управління ліцензійного контролю НКРЕ, за результатами перевірки діяльності компанії, в період 2007 р. - перший квартал 2008 р. "Укр-Газ Енерго" перевищило обсяг постачань, передбачених ліцензією.

Зокрема, в першому кварталі цього року компанія поставила споживачам 6,5 млрд. куб. м газу, перевищивши ліцензійні обсяги на 1,5 млрд. куб. м. Нагадаємо, що ліцензією компанії був передбачений річний обсяг на рівні 5,04 млрд. куб. м.

Реклама:

Крім того, НКРЕ встановило, що ліцензіат перевищив граничний рівень постачань газу, які може здійснювати ліцензіат і його афільовані компанії.

Зокрема, тоді як за підсумками 2007 року загальне споживання газу на внутрішньому ринку склало 63,7 млрд. куб. м, "Укр-Газ Енерго" поставила споживачам 23,8 млрд. куб. м. Таким чином, компанія перевищила 35% обмеження на 2,46 процентних пункти (37,4%).

Своїм розпорядженням Комісія зобов`язала компанію усунути вказані порушення до 1 серпня цього року, після чого буде призначена повторна перевірка ліцензіата на предмет виконання компанією вимог НКРЕ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: