СКМ передала акції "Донецький енергозавод" кіпрській UMBH

Понеділок, 2 червня 2008, 15:55

"Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) в рамках реорганізації бізнесу передала акції "Донецький енергозавод" кіпрськії компанії UMBH.

Група СКМ Рината Ахметова, найбільша фінансово-промислова група України, у рамках реструктуризації бізнесу передала пакет акцій ВАТ "Донецький енергозавод" (ДЕЗ) у розмірі 66,51% компанії UMBH, - повідомляє Інтерфакс Україна.

Компанія Ukrainian Machine Building Holding Limited (Кіпр) є однією з дочірніх компаній СКМ і на 100% входить у групу.

"Ціль такої транзакції - забезпечення максимально прозорої, зручної для аналізу і зрозумілої для потенційних партнерів структури власності та керування машинобудівними активами групи СКМ", - повідомили  у прес-службі СКМ.

Реклама:

За ії даними, у цей час проробляються різні варіанти подальших дій по розвитку підприємств у сфері машинобудування, акціонером яких є група СКМ. Однак про прийняття конкретних рішень у цій сфері буде повідомлено додатково.

Раніше, цього року СКМ передала UMBH пакет акцій ВАТ "Дружковський машинобудівний завод" (Донецька обл.) у розмірі 65,259%. В обох випадках раніше акціонером підприємств виступала кіпрська компанія SCM Limited.

Серед машинобудівних активів, не віднесених до якихось підгруп, СКМ володіє також ЗАТ "Горловський машинобудівник" і ВАТ "Донецькгормаш".

"Донецький енергозавод" з 1961 року спеціалізується на виробництві пересувних шахтних вибухобезпечних пересувних трансформаторних підстанцій і залишається єдиним подібним підприємством в Україні і СНД.

У минулому році завод зменшив кількість зроблених силових трансформаторів з 460 до 362, однак збільшив чистий прибуток від продажу цієї продукції на 12% - до 55,64 млн грн, а також наростив продажі низьковольтної апаратури на 18,9% - до 7,42 млн грн.

Компанія СКМ - професійний інвестор, що володіє та управляє активами в гірничо-металургійній ("Метінвест Холдинг"), енергетичній (ДТЕК), телекомунікаційніїй ( Фарлеп-Інвест" і "Оптима Телеком"), банківській, страховій, медіа галузях ("Сьогодні Мультімедіа", ТРК "Україна"), а також у сфері ритейла і нерухомості ("ЕСТА Холдинг" і "Український Ритейл").

90% акцій СКМ належить бізнесменові Ринату Ахметову.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!