Долар продовжує укріплятися

Понеділок, 2 червня 2008, 10:24

Долар виріс до євро в понеділок завдяки його зміцненню щодо австралійського долара.

Як повідомляє ЛігаБізнесІнформ з посиланням на агентство "Reuters", фунт також знизився до долара у зв'язку з  новинами про те, що голова британського іпотечного банку "Bradford & Bingley Plc" залишив свій пост, а компанія має намір провести незапланований випуск додаткових акцій.

Ця інформація відродила побоювання щодо короткострокових перспектив британського іпотечного ринку.

Аналітики вважають, що долар може продовжити зростання. Євро втратив 0,1% до $1,5535 у порівнянні з рівнем в п'ятницю. Незважаючи на те, що євро в травні продемонстрував зниження проти долара, він усе ще перебуває в межах досяжності від рекордного рівня вище $1,60.

Реклама:

Інвестори вважають, що ціновий тиск, що підсилюється, може змусити ФРС завершити зм'якшення грошово-кредитної політики й підвищити ключову ставку з поточних 2,0% до кінця року

У вівторок і середу очікується виступ голови ФРС Бена Бернанке, присвячений економічним перспективам США.

Фунт опустився на 0,5% до долара до $1,9732 і втратив 0,5% до ієни до 208,07. Долар практично не змінився щодо ієни й торгується на рівні 105,45. Однак американська валюта тримається недалеко від тримісячного максимуму проти ієни 105,88, досягнутого минулого тижня.

"Ієна росте тільки тоді, коли інвестори закривають ризиковані позиції", - сказав Коджі Фукайя з "Deutsche Securities". Він вважає, що для ієни закінчується тренд, що почався минулим літом, піком якого став 13-літній максимум щодо долара 95,77, зафіксований у березні. Тепер, у найближчому майбутньому японська валюта може впасти до 107 ієн за долар

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: