Кабмін пропонує заборонити приватизацію Нікопольського трубного заводу

Четвер, 19 червня 2008, 17:45

Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді заборонити приватизацію державного підприємства "Нікопольський трубний завод" (Дніпропетровська область).

Про це сказано в законопроекті №2657 "Про внесення змін до закону України "Про перелік об'єктів права державної власності, які не підлягають приватизації", який зареєстровано у Раді 18 червня, - повідомляють "Українські новини" .

Відповідно до пояснювальної записки до законопроекту, зазначений завод перебуває в переліку з 6 підприємств, підпорядкованих Національному космічному агентству, які Кабмін пропонує парламенту включити до списку підприємств, що не підлягають приватизації (серед них також "Укренергомаш" та "Укркосмос" (обидві - Київ).

Уряд також пропонує Раді виключити з переліку 45 об'єктів, які втратили загальнодержавне значення (серед них 8 торфовидобувних підприємств, 29 наукових установ), 6 - переданих Кабміном у комунальну власність, 2 - переданих у власність Криму.

Реклама:

Також Кабмін пропонує Раді виключити з переліку 19 об'єктів у зв'язку з їхньою ліквідацією, і 72 об'єкти, які втратили статус юросіб у зв'язку з реорганізацією.

Кабмін також пропонує включити до списку 5 об'єктів, які утворені на основі вищезгаданих реорганізованих об'єктів, - "Енергосталь" (Харків), Укргідроенерго" (Київська область), "Кримські генеруючі системи" (Сімферополь), "Дніпровський науково-промисловий комплекс електровозобудування" (Київ), "Київо-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту" (обидва - Київ).

Як повідомляло агентство, в 2007 році Кабмін Віктора Януковича доручив НКАУ та Фонду державного майна провести передприватизаційну підготовку державного підприємства "Нікопольський трубний завод".

Раніше проведення такої підготовки ініціювала Дніпропетровська облдержадміністрація.

Нікопольський трубний завод створений в 2003 році на базі одного із цехів Нікопольського південнотрубного заводу.

Основна продукція підприємства - тонкостінні й особливо тонкостінні труби з нержавіючої та титанової сталі, які використаються у високотехнологічних галузях промисловості, зокрема в авіації.

3 червня, після прийняття парламентом у першому читанні держпрограми приватизації на 2008 рік, Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк закликав Кабмін подати до парламенту проект закону про зміну переліку об'єктів державної власності, які не підлягають приватизації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!