"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Долар упав до мінімуму за тиждень

Четвер, 19 червня 2008, 11:07

Долар до євро упав у ході азіатських торгів у четвер до мінімуму за тиждень на очікуваннях, що звіт американського покаже подальше падіння промвиробництва.

Це може змусити Федеральну резервну систему (ФРС) відкласти підвищення процентних ставок, - повідомляє "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Американська валюта також послабила свої позиції на побоюваннях втрат на кредитному ринку і через знову зростання ціни на нафту.

"Негативні дані від виробників можуть спровокувати збільшення продажів долара, - відзначає віце президент з валютних операцій Mizuho Corporate Bank Ltd. Мичіосі Като. -

Реклама:

При триваючому вповільненні економіки США ФРС не може собі дозволити підвищувати процентну ставку".

Курс долара понизився відносно до євро в ході торгів у Токіо в четвер до $1,5564 у порівнянні з $1,5535 на закритті торгів у Нью-Йорку в попередній торговельний день. Щодо ієни американська валюта торгується на рівні 107,68 ієни в порівнянні з 107,54 удень раніше.

Національна валюта США торгувалася до євро з початку травня в діапазоні від $1,5300 до $1,5850. За прогнозами аналітиків, опитаних Bloomberg, під кінець року курс долара виросте до $1,50 за євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: