"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ющенко написав Раді свої пропозиції до програми приватизації

Середа, 18 червня 2008, 13:37

Президент Віктор Ющенко звернувся з листом до Верховної Ради, де висловив свої застереження щодо урядових законопроектів, які стосуються Державної програми приватизації.

Про це заявили в прес-службі Голови держави, повідомляє "Proua.com" .

Принциповим, на думку Президента, є те, що розроблені урядом та внесені до парламенту законопроекти консервують старі механізми приватизації.

На думку глави держави, процес приватизації в Україні відбувається в недосконалому правовому полі.

Реклама:

"Фактично ми працюємо за Державною програмою приватизації 2000-2002 років, яка давно втратила актуальність і не відповідає вимогам сьогодення. Внаслідок цього є можливими рішення про приватизацію стратегічних підприємств у неконкурентний спосіб чи за заниженою вартістю", - зазначив Президент.

Ющенко також надав свої пропозиції до Державної програми приватизації.

Як відзначили в прес-службі, пропозиції Глави держави стосуються переходу від фіскальної до інвестиційної моделі приватизації, особливостей приватизації підприємств-монополістів, науково-дослідних установ, містоутворюючих підприємств, удосконалення післяприватизаційної політики держави.

"Президент вважає небезпечним той факт, що основним критерієм для визначення доцільності приватизації об'єктів державної власності є обсяг коштів для фінансування дефіциту державного бюджету, а не стратегічні інтереси держави, зокрема аспекти національної безпеки", - говориться в повідомленні прес-служби Президента.

Ющенко наголосив, що Україні потрібен системний, прозорий та продуманий план дій у сфері приватизації.

Тому Глава держави вкотре наголошує на тому, що програму приватизації необхідно ґрунтовно доопрацювати з урахуванням усіх висловлених зауважень та пропозицій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!