"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Долар падає відносно євро другий день підряд

Вівторок, 17 червня 2008, 16:23

Долар до євро падає в ході європейських торгів у вівторок другий день підряд чекаючи виходу в США статданих про інфляцію й ринок нерухомості.

Це може змусити Федеральну резервну систему (ФРС) відкласти підвищення базової процентної ставки, повідомляє "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Курс американської нацвалюты не утримався на четырьохмісячному максимумі щодо японської ієни після того, як аналітики Moody's Investors Service Inc. і ABN Amro Holding NV заявили, що не чекають від ФРС швидких рішень щодо змін процентної ставки.

Головний економіст Moody's Джон Лонскі в інтерв'ю агентству висловив думку, що ФРС не піде на підвищення ставки "найближчим часом", тому що для економіки США існує серйозна небезпека у вигляді житлової кризи.

Реклама:

За оцінками аналітиків, опитаних Bloomberg, кількість початих будівельних робіт на житлових об'єктах знизилося в травні до 980 тис. з 1,032 млн у попередньому місяці.

Мінпраці США у вівторок повідомить дані про коштовних споживачів. Експерти прогнозують, що ціни виробників виросли в травні на 0,2% слідом за зростанням цін на 0,4% у квітні.

"Очікування ринку із приводу підвищення процентних ставок зайшли занадто далеко, - відзначає валютний аналітик другого за розміром банку Німеччини Commerzbank AG Крістен Фрітш - Очікування підвищення процентної ставки були основним фактором, що впливав на ріст долара в останні два тижні. Зараз вони знову сходять на ні".

Виходячи з котирувань ф'ючерсів на розмір базової ставки в США, на даний момент 69% трейдерів очікують її підвищення з нинішніх 2% річних не менш чим на 25 базисних пунктів на засіданні ФРС 5 серпня цього року.

При цьому 26% трейдерів очікують, що ФРС підвищить процентну ставку до 3% до грудня цього року.

Курс долара до євро в ході європейських торгів у понеділок упав до $1,5494 у порівнянні з $1,5477 на закритті торгів у Нью-Йорку в попередній торговий день.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: