Аrсhasia Design Group звинувачують у зриві переговорів по реконструкції НСК "Олімпійський"

Вівторок, 17 червня 2008, 12:38

Переговори Міністерства у справах родини, молоді та спорту з переможцем конкурсу на реконструкцію НСК "Олімпійський" Аrсhasia Design Group щодо питання підготовки стадіону до фіналу чемпіонату Європи з футболу 2012 року можуть бути зірвані з вини китайської компанії.

Про це говориться в заяві, оприлюдненій на офіційному сайті Міністерства у справах родини, молоді та спорту, повідомляє "Інтерфакс Україна" з посиланням на прес-службу міністерства.

У документі відзначається, що головні перешкоди переговорного процесу лежать у технічній і юридичній площинах.

За твердженням українського міністерства, з однієї сторони Аrсhasia Design Group відмовляється погоджувати проект із вимогами до безпеки УЄФА. Крім того, тайванська компанія "неодноразово виражала неготовність дотримуватися строків виконання проектів і його фінансових домовленостей".

Реклама:

З іншого боку, стверджують у міністерстві, у період переговорів з 4 травня й дотепер компанія не оформила ліцензійних документів в Україні. Без цих документів підписання навіть попереднього договору з Міністерством про початок реконструкції неможливо".

"Юридичний статус Аrсhasia Design Group дотепер залишається невизначеним. Компанія не надала документів, що підтверджують право на здійснення будь-якої діяльності в Україні, а також не запропонувала організаційної схеми виконання робіт з реконструкції стадіону, яка б відповідала законодавству України", - говориться в заяві.

Міністерство відзначає, що за станом на сьогоднішній день переговори тривають. Однак "позиція компанії щодо виправлення технічних помилок і врегулювання юридичних процедур загрожує зривом переговорів".

У той же час у міністерстві  завіряють, що на проведенні в Україні Євро-2012 непорозуміння з Аrсhasia Design Group не відіб'ється.

"Міністерство діяло і буде діяти відповідно до діючого законодавства й національних інтересів України з метою реконструкції  НСК "Олімпійський" як сучасної спортивної арени, що відповідає вимогам до стадіонів і безпеки УЄФА", - говориться  в заяві.

Раніше голова Національного агентства України з питань підготовки і проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу в 2012 році Євгеній Червоненко заявив, що реконструкція НСК "Олімпійський" перебуває під загрозою зриву через те, що Archasia Desigh Group Ltd чиновники не надають всі необхідні документи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: