"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Законопроект про ВЕЗ рекомендують доробити

П'ятниця, 13 червня 2008, 18:31

Комітет з питань економічної політики рекомендує Верховній Раді України направити на доробку проект закону "Про спеціальні (вільні) економічні зони".

Законопроектом, зокрема, пропонується визначити правові основи створення й функціонування спеціальних економічних зон (ВЕЗ), зазначає "Лігабізнесінформ" .

Як повідомляє Інформаційне управління Апарата Верховної Ради, члени Комітету підкреслили, що представлений законопроект "в урегулюванні суспільних відносин суб'єктів економічної діяльності ВЕЗ не відрізняється системно від чинного Закону "Про загальні початки створення й функціонування спеціальних (вільних) економічних зон".

На думку народних депутатів, "позитивом законопроекту є детальний опис процедури й порядку створення ВЕЗ, чітко сформульовані умови моніторингу і твердого державного контролю функціонування суб'єктів господарювання зони, виконання ними укладених інвестиційних проектів".

Реклама:

Головне науково-експертне управління Апарата Верховної Ради вважає, що в проекті необхідно більш чітко визначити норми, які стосуються створення й функціонування Органа господарського розвитку ВЕЗ, джерела його фінансування.

Експерти відзначають, що має потребу в обґрунтуванні передбачене в проекті кваліфікаційна вимога щодо проведення на території ВЕЗ господарської діяльності по реалізації інвестиційних проектів, пов'язаних з "виготовленням, переробкою, зберіганням товарів, а також промисловим будівництвом, кошторисною вартістю, еквівалентній не менш 500 тис. євро".

Члени Комітету думають, що окремі положення законопроекту "можна включити як зміни і доповнення до чинного Закону "Про загальні основи створення й функціонування спеціальних (вільних) економічних зон" або доробити таким чином, щоб він міг повноцінно замінити його".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!