ООН наблизить український бізнес до стандартів

П'ятниця, 13 червня 2008, 18:07

Приєднання Українського спілки промисловців і підприємців до Глобального договору ООН дозволить наблизити діяльність українських підприємств і компаній до міжнародних стандартів.

Про це повідомив на прес-конференції президент УСПП, народний депутат Анатолій Кинах після вручення йому сертифіката про приєднання УСПП до Глобального договору ООН у ході міжрегіональної конференції "Соціальна відповідальність бізнесу: конструктивний діалог із суспільством і владою".

Як передає "Лігабізнесінформ" , Кинах пояснив, що приєднання до Глобального договору ставить перед бізнесом серйозні завдання в контексті соціальних зобов'язань і соціальної активності.

Зокрема, мова йде про збереження й розвиток трудового потенціалу, охорону навколишнього середовища, формування соціальної інфраструктури при реалізації інвестиційних проектів.

Реклама:

"Це дозволить наблизити діяльність українських підприємств і компаній до вимог ООН, що, у свою чергу, дуже корисно для них у контексті подальшої інтеграції в європейську й світову економіку", - сказав Кинах.

Народний депутат також звернув увагу на те, що бізнес у своїй сфері інтеграції в Європейський Союз випереджає владу.

Так, 34% зовнішньоторговельного обігу України становить торгівля із країнами ЄС, 40% у статутних фондах українських банків - це капітал великих європейських банків, 72% прямих іноземних інвестицій в українській економіці - інвестиції із країн Євросоюзу.

Нагадаємо, ініціатива, що одержала назву Глобального договору Організації Об'єднаних Націй, була висунута Генеральним секретарем ООН в 1999 році.

Метою договору стало поширення принципів, пов'язаних із захистом прав людини, стандартами праці, боротьбою з корупцією й захистом навколишнього середовища на стратегію діяльності ділових кіл в усьому світі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!