ОПК потребує фінансування

П'ятниця, 13 червня 2008, 14:16

Питання ефективності оборонно-промислового комплексу України повинно залишатися одним із найважливіших пріоритетів національної політики.

На цьому наголосив Президент Віктор Ющенко, відкриваючи сьогодні у Дніпропетровську нараду з генеральними конструкторами підприємств ОПК, повідомляють "Українські новини" з посиланням на прес-службу Голови держави.

"Коли ми говоримо про тему обороноздатності, ефективності роботи підприємств оборонно-промислового комплексу, ми це розглядаємо, безумовно, як провідний пріоритет національної політики. Так було і так повинно бути завжди", - підкреслив Ющенко.

Водночас Президент звернув увагу на низку невирішених питань у цій сфері.

Реклама:

Зокрема, про реалізацію на належному рівні концепції структурної перебудови ОПК та трьох державних програм, які стосуються реформування та розвитку ОПК, озброєння та військової техніки, підготовки, виробництва та створення спеціальних технологій та матеріалів для виготовлення нового і модернізації існуючого озброєння.

Також Президент вважає, що на сьогодні є надзвичайно актуальним обговорення різних аспектів розвитку оборонної справи, починаючи від політики новітніх розробок до економіки окремих оборонних підприємств та місця і ролі держави у функціонуванні ОПК.

Крім того, Ющенко звернув увагу учасників наради на те, що за два тижні парламент розглядатиме зміни до державного бюджету-2008.

"Я хочу одразу чітко заявити: я займу найкатегоричнішу позицію в тому, що політика 2008 року починаючи від забезпечення української армії новітніми або модифікованими розробками, завершуючи фінансуванням відповідних розробок, буде фінансуватися як окремий пріоритет".

При цьому він закликав учасників наради бути активними провідниками цієї теми.

"У нас є великий шанс, щоб ця позиція знайшла розуміння перш за все в парламенті України при розгляді і затвердженні кінцевої версії бюджету -2008 та пріоритетів бюджету 2009 року".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!