"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Антимонопольний комітет дозволив Приватбанку створити агрохолдинг

П'ятниця, 13 червня 2008, 11:58

Приватбанк, найбільший український банк, одержав дозвіл Антимонопольного комітету України (АМКУ) придбати понад 50% ТОВ "Приват-Агроцентр" (обоє - Дніпропетровськ).

ТОВ "Приват-Агроцентр", у свою чергу, АМКУ дозволив купити більше 50% в 12 пов'язаних з аграрним сектором підприємствах, повідомляє "Інтерфакс Україна" .

Відповідно до повідомлення АМКУ в п'ятницю, зокрема, Приватбанк одержить опосередкований контроль над ТОВ "Цукорпром" (Дніпропетровськ), що здає в оренду виробничі потужності, ТОВ "Дукла" (с.Абазівка, Полтавська обл.) і ВАТ "Племінний завод "Червоний велетень" (с.Першотравневе, Харківська обл.), що провадить і реалізує продукцію рослинництва, м'ясо й молоко, а також ТОВ "Колодезнянское & ДО" (с.Колодезне, Харківська обл.), ТОВ "Коноваловское" (с.Коноваловка, Полтавська обл.), сільськогосподарське ТОВ ім.Мічуріна (с.Новоконстантинівка, Миколаївська обл.), які виробляють і реалізують продукцію рослинництва.

Крім того, АМКУ дозволив "Приват-Агроцентр" купити ТОВ " Приватагро-Черкаси" (Черкаси), що переробляє цукровий буряк, ТОВ "Агроптицеферма "Львівська" (с.Заводське, Львівська обл.), що виробляє і продає курячі яйця, ТОВ "Приват-Альянс" (пгт. Машівка, Полтавська обл.), що виробляє і реалізує соєву олію, ТОВ "Приват-Термінал" (м.Дніпропетровськ), що здає в оренду сільгоспмашини, ТОВ "Агрофірма ім.Посмитного" (с.Розквіт, Одеська обл.) і ТОВ "Приват-Агро" (Дніпропетровськ), що провадить і реалізує продукцію рослинництва і м'яса.

Реклама:

ТОВ "Приват-Агроцентр", згідно даним комітету, здійснює діяльність по оптовій і роздрібній торгівлі добривами, насіннями, засобами захисту рослин.

ЗАТ "Приватбанк", лідер в Україні за розміром загальних активів (на 1 квітня 2008 року - 60,667 млрд грн), засноване в 1992 році.

За даними банку, на 11 квітня 2008 року його основними акціонерами були Генадій Боголюбов і Ігор Коломойський - по 45,79%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: