"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінфін посилює боротьбу з кіпрським офшором

П'ятниця, 13 червня 2008, 10:48

Кабінет Міністрів України схвалив підготовлений Міністерством фінансів проект Закону України "Про денонсацію Угоди між урядом СРСР і урядом Республіки Кіпр про запобігання подвійного оподатковування доходів і майна" для повторного внесення у Верховну Раду України.

Як повідомляє "Лігабізнесінформ" законопроект розроблений з метою ліквідації надання необґрунтованих податкових пільг, передбачених Угодою, які служать причиною негативного впливу як на податкову систему, так і на економіку України в цілому.

Мінфін нагадує, на сьогодні діє Угода між урядом СРСР і урядом Республіки Кіпр, що встановлює безпрецедентні визволення від оподатковування доходів, яких Україна не має з жодною країною світу.

Фактично, відповідно до положень даної Угоди, від оподатковування звільняються будь-які доходи, які виникають на території України або Кіпру і переводяться з однієї країни в іншу.

Реклама:

"Угодою створені сприятливі можливості для резидентів України в цілому легально без будь-якого оподатковування виводити за кордон значні суми коштів. Угода також використовується багатьма підприємствами для створення різних схем по мінімізації податкових зобов'язань", - говориться в повідомленні Мінфіну.

На думку Мінфіну, після денонсації Угоди будь-які доходи, які будуть платитися резидентам Кіпру з території України, будуть підлягати оподатковуванню по ставці не нижче 15%.

Це дозволить акумулювати додаткові кошти в бюджет України і зробить економічно невигідним використання Кіпру з метою ухиляння від сплати податків і вивід у цю країну капіталів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: