"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна і Білорусь підписали протокол про поглиблене економічне співробітництво

П'ятниця, 13 червня 2008, 10:36

У Чернігові пройшла чергова зустріч керівників прикордонних областей України й Республіки Білорусь.

У зустрічі взяли участь голова Чернігівської облдержадміністрації Володимир Хоменко, Чернігівський міський голова Олександр Соколов, керівники обласних управлінь; представники Брестської і Гомельської областей з білоруської сторони, а також представники Київської, Житомирської, Ровенської й Волинської областей, повідомляє "Лігабізнесінформ" .

Як передає прес-служба Чернігівської облдержадміністрації, Хоменко підкреслив, що серед країн СНД республіка Білорусь є провідним зовнішньоторговельним партнером Чернігівщини.

За 7 останнього років у доларовому еквіваленті товарообіг між областю і республікою Білорусь зріс в 7 разів.

Реклама:

За підсумками першого кварталу 2008 року експорт українських товарів на ринки Білорусі збільшився на 50% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, у той же час, імпорт із Білорусі на ринки України збільшився в 2,4 рази.

Позитивним фактором, за словами Хоменко, є збільшення чернігівськими виробниками експорту високотехнологічної продукції машинобудівної сфери, чорних металів і виробів з них, полімерних матеріалів, пластмас.

При завершенні зустрічі сторони підписали протокол, що визначає основні напрямки подальшого поглиблення і розширення економічних, науково-технічних і культурних зв'язків між прикордонними областями Білорусі й України.

Протокол передбачає введення обміну офіційними делегаціями при участі підприємств і торгово-промислових палат прикордонних областей у виставочних заходах і форумах, які проходять в Україні й Республіці Білорусь, а також сприяння створенню Асоціації торгово-промислових палат прикордонних областей.

Крім того, відповідно до протоколу, планується організувати на постійній основі обмін комерційними й інвестиційними пропозиціями підприємств через веб-портали органів виконавчої влади прикордонних регіонів.

Протокол містить пункт домовленості щодо винесення Волинською і Брестською областями на чергове засідання Ради Єврорегіону "Буг" питання асоційованого членства Ровенської області в Єврорегіоні "Буг".

Наступна зустріч керівників прикордонних областей України і Республіки Білорусь запланована провести в четвертому кварталі 2008 року в місті Гомелі Республіки Білорусь.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!