Страхування в АПК посприяє адаптації України в СОТ

Четвер, 12 червня 2008, 18:15

Розвиток системи страхування в АПК передбачає план заходів щодо адаптації української економіки до умов СОТ.

Про це заявив Віце-прем'єр-міністр із питань євроінтеграції Григорій Немиря, коментуючи схвалений учора Кабінетом Міністрів план заходів щодо адаптації української економіки до умов СОТ.

Як передає "Лігабізнесінформ" , за словами Немирі, підхід членів уряду до даної проблеми, насамперед, пов'язаний з тезою про те, що приєднання до СОТ створює не загрозу для української економіки, а можливість, яку потрібно вміти використовувати.

"СОТ для нас - можливість грати по чітких прозорих правилах, використовувати механізми вирішення суперечень і ставити собі за мету реалізацію стратегічних пріоритетів України", - сказав він.

Реклама:

Немиря пояснив, що перший крок, який передбачає даний план заходів, ставиться до нейтралізації можливого негатива для окремих секторів економіки.

Це, насамперед, модернізація й розвиток таких секторів, як сільське господарство, промисловість, транспорт і зв'язок, фінансова сфера.

Зокрема, для сільського господарства передбачене стимулювання розвитку системи страхування в АПК, впровадження системи ефективного використання земель сільгосппризначення, розвиток інфраструктури аграрного ринку.

Пріоритетом у промисловості є розвиток наукомістких галузей, таких як мікроелектроніка, ракетно-космічна галузь, літакобудування. Пріоритетом в енергетичній сфері є реалізація комплексної програми енергозбереження.

"Ера дешевих енергоресурсів залишилася в минулому", - підкреслив Немиря.

Нагадаємо, уряд схвалив проект розпорядження Кабінету Міністрів України "Про затвердження плану заходів щодо адаптації української економіки до вимог Світової організації торгівлі".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!